Her er de 5 bedst bedømte gyserfilm på Viaplay

Selvom det er sol, sommer og blå himmel, så kan det også blive lige lovligt optimistisk det hele. Trænger du også til at blive flået godt og grundigt ud af sommerglæden og hevet ned i en omgang bloddryppende, nervepirrende underholdning foran fjernsynet? Og kan du generelt lide at se film på nettet?

Så led ikke længere! Vi har samlet en oversigt over de 5 allerbedst bedømte film i kategorien ’Gys’ fra Viaplay. Vi har taget udgangspunkt i de internationale IMDb-karakterer, og dermed bliver posen også godt rystet.

Du kan læse kort om hver af de 5 film herunder samt se de enkelte karakterer fra IMDb – og så kan du ellers gå i krig med popcorn og mørklægningsgardiner derhjemme. Hvis du tør.

Night of the Living Dead

Første film på listen er den gamle klassiker, Night of the Living Dead. Vi skal helt tilbage til 1968, hvor den anerkendte instruktør George A. Romero ledte tropperne til optagelserne af den zombiebefængte kultklassiker.

I Night of the Living Dead følger vi 7 personer i deres livs kamp for overlevelse, mens zombieapokalypsen bare rykker nærmere og nærmere. De er fanget i en lade, hvori de har barrikaderet sig mod den hær af menneskeædende, levende døde, som huserer på egnen.

IMDb-karakter: 7.9 baseret på over 93.000 brugere.

Zombieland

Vi bliver lidt i Zombieland – bogstaveligt talt. Det er nemlig både titlen og omdrejningspunktet for næste film på listen, hvori vi bl.a. møder skønt skuespil fra Bill Murray, Woody Harrelson og Jesse Eisenberg.

Zombieland er ganske vist en gyserkomedie, men den fortjener en velplaceret andenplads på listen alligevel, hvis vi skal respektere folkets mening på IMDb – og det plejer som regel at være en god rettesnor.

I filmen følger vi den lidt akavede og kiksede nørd, Columbus, som har gemt sig væk fra alle andre mennesker og ikke mindst den kødædende epidemi af zombier, som hærger jorden. Han møder imidlertid den mere kække og modige Tallahassee, som desuden er tung bevæbnet til tænderne.

De to modsætninger skal nu forsøge at overleve flugten fra de tusinder af zombier, der jagter dem – og de skal overleve hinanden. Hvilken udfordring der giver flest problemer, det må tiden vise.

IMDb-karakter: 7.7 baseret på over 400.000 brugere.

Bram Stoker’s Dracula

Vi flygter ud af zombieverdenen og begiver os over mod en mere klassisk, bloddrikkende og mystificeret karakter – den episke Grev Dracula.

I denne prisvindende gyser fra 1992, med ingen ringere end Anthony Hopkins i hovedrollen som den berygtede vampyrgreve, følger vi Draculas søgen efter en ung britisk skønhed. Greven skyr ingen midler for at finde frem til den tro kopi af sit livs kærlighed, som han mistede for over 400 år siden.

Er du til klassiske gyserfigurer, eminent skuespil og dramagys fra øverste hylde, så er Bram Stoker’s Dracula et must-see. Foruden Anthony Hopkins finder vi også Gary Oldman, Winona Ryder og Keanu Reeves på rollelisten.

IMDb-karakter: 7.5 baseret på over 152.000 brugere.

Crimson Peak

Vi har nu vadet lidt rundt i de gamle og lettere støvede titler. Det er blevet tid til en frisk portion skræk og rædsel – dermed får du her på fjerdepladsen en romantisk og samtidig gyselig mystisk blockbuster ved navn Crimson Peak.

Filmen er fra 2015 og har blandt andre Tom Hiddleston, Jessica Chastain og Mia Wasikowska på rollelisten. I filmen følger vi den unge Edith, som mistede sin mor som helt lille. Den unge skønhed møder en mystisk fremmed udefra, som hun gradvist forelsker sig i og til sidst gifter sig med.

Da Edith flytter ind i sin nye mands hus på toppen af et blodrødt lerbjerg sammen med hans søster, begynder fortidens spøgelser dog i bogstavelig og uhyggelig forstand at kigge frem fra husets gamle vægge.

IMDb-karakter: 6.5 baseret på over 98.000 brugere.

Funny Games

Vi runder listen af med lidt af en barsk psykologisk gyser, som med garanti kommer til at udfordre dig mentalt. Funny Games fra 2007 er historien om en mor, en far og deres søn, som alle 3 bliver taget som gidsler af et par psykotiske unge mænd.

Igennem filmen bliver den lille familie tvunget til at deltage i de mest modbydelige og sadistiske lege med og mod hinanden. Efterhånden som filmen skrider frem, sker der dog også en mystisk udvikling i familiens opfattelse af de to unge mænd og hele situationen.

Skummel, klam og fantastisk underholdende.

IMDb-karakter: 6.5 baseret på over 74.000 brugere.

Hvad er din favoritgyser?

Vi har nu været lidt inde på såvel zombier og vampyrgrever som sadister og hjemsøgte gamle huse. Listen med de 5 film repræsenterer de mest anmelderroste gyserfilm baseret på IMDb-karakterer i Viaplays udvalg.

Men hvilken gyser er din absolutte yndlings? Hvis du skulle anbefale én gyser til vores andre læsere, hvilken måtte de så bare se, og helst i en fart?

Smid en kommentar med dit bud på historiens bedste gys herunde

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *