5 Tips: Vælg det rigtige mobilabonnement

Alle folk har forskellige behov for et mobilabonnement, så derfor kan det være svært at komme med et perfekt guide som finder det helt perfekte mobilabonnement for alle. Vi har i stedet for lavet en guide til dig som forbruger, hvor du selv kan finde ud af, hvad du skal kigge efter når du skal have nyt abonnement. 

1. Hvor meget taletid skal du bruge

Det første som du skal undersøge er, hvor stort et behov du har for taletid. Det kan ganske enkelt gøres ved at logge ind på din nuværende udbyders selvbetjeningsside, hvor du burde kunne se en opgørelse over, hvor meget du taler om måneden. Der er nemlig ingen grund til at du betaler for et abonnement med 25 timers tale, hvis du reeltset kun bruger 5 timer om måneden. Så giver det mere mening at vælge et abonnement med mellem 5-10 timers tale, så man er dækket ind og har lidt ekstra taletid, hvis man skulle tale meget en måned.

2. Hvor meget data skal du bruge

Det næste du skal undersøge er, hvor meget data du har behov for der er inkluderet i dit mobilabonnement. – Det kan du tjekke på samme måde, som du gjorde med dit forbrug af tale pr. måned. Du logger simpelthen bare ind på din nuværende udbyders selvbetjeningsside, også ser du en oversigt over hvor meget data du bruger om måneden. Når du har en ide om, hvor meget du bruger kan du gå på udkig efter et abonnement der lever op til dette.

3. Tjek dækningen

Der er 4 forskellige selskaber der ejer master i Danmark, hvor de så lejer brugsretten ud for deres master til en masse andre selskaber. Det kan derfor være en god ide, at finde ud af hvilke master, som fungere bedst i de områder som du befinder dig i, også findet et selskab som kører på disse master. Du er selvfølgelig altid interesseret i så god dækning, som overhoved mulig.

4. Bindingsperiode

Det er meget til forskel på, hvor langtid du binder dig når det kommer til mobiltelefoni. Fælles for alle privat abonnementer er bare, at du maks kan blive bundet i 6-måneder. For de fleste mennesker er det ikke et problem at blive bundet i 6-måneder, da de fleste mennesker sjældent skifter udbyder mere end 2 gange om året. Men, hvis du planlægger at skifte inden for kort tid, så kan det være en god ide at finde et af de selskaber, som ikke har nogen bindingsperiode.

5. Sammenlign

Nu har du fundet frem til dine behov og ved derfor hvad dit nye abonnement sådan nogenlunde skal indeholde – Nu er det på tide at gå på jagt efter det helt rigtige abonnement. Vi anbefaler at du tjekker flere forskellige selskaber, da mange af dem tit har abonnementer der minder meget om hinanden. På den måde kan du finde det sted, som har de bedste priser, men også det sted hvor du får mest for pengene.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *