Første mobilabonnement til dit barn

På et tidspunkt når dit barn en alder, hvor det er tid til sin første mobiltelefon og dermed også sit første mobilabonnement. Gennem de sidste par år er børn blevet yngre og yngre når de får deres første mobiltelefon. Den første telefon falder typisk sammen med skolestart, så børnene let kan komme i kontakt med forældrene til og fra skole, og evt. ved aftale af legeaftaler.

Det kan være utroligt besværligt at finde frem til det helt rigtige abonnement til dit barn, da der er så mange forskellige. De fleste udbydere har dog efterhånden et specielt abonnement, som er tilpasset børn – Hvilket gør det lidt lettere, at finde frem til det rette abonnement.

Du skal dog være opmærksom på at man skal være 18 år for, at kunne oprette et mobilabonnement. Derfor er det dig som kommer til, at stå som registrant for abonnementet til dit barn.
Der er med stor sandsynlighed blevet spurgt engang eller to fra den kommende mobil ejer, om bestemt telefoner, som typisk er nogle af de nyeste og dyreste. Det kan være en dyr affærer at skal anskaffe sig en helt ny telefon til sit barn. Så enten anbefaler vi en brugt telefon og alternativt at man deler betaling udover f.eks. 6 måneder, hvis det kniber med at betale det hele på én gang.

Et andet godt råd er at slå indholdstakserede sms’er fra på dit barns telefon samt, at få lavet en maks forbrugsgrænse. På den måde er du sikret mod, at dit barn kan bruge mange tusinder kroner på f.eks. spil eller andet der kan købes over telefonen. Yderligere anbefales det at tage en snak med sit barn om, hvordan man fornuftigt benytter sig af en telefon, og hvilke ting man gør og ikke gør.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *