Brug træ i indretningen af boligen

I dag får vi flere og flere elektroniske genstande ind i vores hjem. Både i form af lamper og forskellige devices. Af lige netop denne årsag, ønsker mange at gå lidt ”back to basic” og inddrage naturen mere i hjemmet. En af måderne man kan gøre det på er ved at gøre brug af træ i indretningen derhjemme. Her i artiklen får du nogle konkrete råd til, hvor du kan gøre brug af træ derhjemme. Vi håber, at vi kan inspirere dig til at få dette fantastiske materiale ind i dit hjem.

Start i det små

Når du skal i gang med at få træ ind i dit hjem, kan det virke en smule overskueligt. Du har måske gjort dig nogle tanker, men kommer det nu også til at fungere i virkeligheden, og kommer det til at se pænt ud? Den bedste løsning på det er at begynde i det små. Så kan du tage det gradvist, og så er du sikker på, at det hele passer sammen. Udskifter du både spisebord, hylder med mere samtidig, kan det være en stor byrde både økonomisk, men det kan også blive svært at overskue, om det bliver pænt. Tager du små skridt ad gangen kan du hele tiden justere og tilpasse.

5 konkrete steder du kan bruge træ

For at inspirere dig kommer her 5 forskellige steder, du kan gøre brug af træ i din indretning.

  1. Kurve af naturflet. Kan placeres ved sofaen, i kroge eller hjørner. En simpel ændring som giver et naturligt look.
  2. Spisebord og spisestole er centrale i ethvert hjem. Invester i et lækkert plankebord og nogle flotte stole, der passer til.
  3. Udskift dine hylder med træhylder. Træhylder giver et råt udtryk i hjemmet. Du kan for eksempel bruge drivtømmer eller andre ”rå” og ubehandlede former for træ.
  4. Store planter. Det er godt nok ikke møbler, men store planter kan give en meget naturlig effekt i hjemmet.
  5. Større møbler. Som en del af sidste step kan du investere i større møbler af træ. Det kan være en sofa eller en lænestol.

Hvilke træsorter kan jeg bruge?

Der findes rigtig mange træsorter, som du kan gøre brug af i hjemmet. Skal det være let at arbejde med, kan du for eksempel gøre brug af spærtræ. Spærtræ er en ubehandlet trætype, som man normalt bruger til konstruktioner, da den er meget holdbar. Farven på spærtræ er lys, men det kan naturligvis bejses eller males. Spærtræ er et billigt valg, når kommer til brug af træ i hjemmet.

Ud over at arbejde med spærtræ kan drivtømmer også give et ganske unikt, råt og nordisk look i indretningen. De er idéelle til hylder og andre former for mindre indretningsartikler.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *